Mikkel Jezequel


Naturfotograf og medejer af Alopex Media.

Som 13-årig fik Mikkel Jezequel fritidsjob i en fotoforretning. Her blev han for alvor bidt af kamerainteressen og arbejdet i mørkekammeret. Hurtigt fandt han ud af at kombinere sin nye passion med sin interesse for naturen, der blev hans foretrukne motiv. Vestjylland, hvor Mikkel Jezequel er vokset op rummer både hav, fjord, skov, hede og et rigt dyreliv, og han lærte her, at man sagtens kan udnytte den rigdom, der omgiver én og ikke behøver rejse verden rundt for at tage gode, vedkommende billeder. Siden har dog både den norske, islandske og skotske natur været under naturfotografens kamera.


Mikkel Jezequel har holdt fast ved fotografiet som levevej lige siden, han startede som 13-årig. Han har været omkring portrætfotografiet i nogle år og har i mange år arbejdet som pressefotograf, hvor han har leveret til en bred vifte af danske medier såsom Information, Politiken, B.T. Tv2.dk Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Holstebro-Struer, Magasinet Vestkysten m.fl.


Blev i efteråret 2014 udtaget til en af de få og eftertragtede pladser på pressefotografforbundets fotojournalistiske Masterclass med verdensfotografen Ron Haviv og genneførte kurset i Prag.


Men passionen for naturfotografi har altid været det primære, og i 2014 stiftede han firmaet Alopex Media sammen med journalist og cand. public Kamilla Husted Bendtsen med det mål at hellige sig naturfotografiet hundrede procent.


- I 2012 er han publiceret i det norske Natur og Fotos årskalender.

- I 2015 vandt han Lee Filter USA internationale konkurrence WintherLEE.

- Samme år fik han hædrende omtale under "Best Shot" i det internationale Wild Planet Photo Magazine.

- I 2016 blev Alopex Media publiceret med en stor ti-siders reportage i tekst og billeder om de danske krondyr i det internationale Camera Natura, der er kåret som verdens lækreste magasin.


Mikkel Jezequel har i mange år undervist i foto, både på ungdomsskole, på AOF og på egne kurser. Ligesom han har holdt foredrag om foto rundt omkring i landet.


Mikkel Jezequel har haft mange forskellige naturfotografiske projekter gennem årene, men de danske, vilde krondyr er nok et af dem, der har fyldt mest. Mikkel Jezequel har fulgt Danmarks største landlevende pattedyr i den fri natur gennem mange år og har lagt vægt på at få nogle anderledes billeder, der viser dyrene i deres naturlige miljø. For eksempel mellem skovens træer, hvor det ellers er svært at fotografere. Hans krondyrfotografier har fået meget omtale og hæder og er publiceret både i danske og udenlandske medier. De er på den måde blevet en slags signaturmotiv.

Du kan se et udvalg af krondyrfotografierne under "Krondyr" her på siden.


“Jeg har altid elsket naturen, den fascinerer og inspirerer mig. Jeg vil gerne give fascination videre til andre gennem mine billeder. Samtidig holder jeg af at gå på opdagelse i naturen og vise beskueren nye dyr, planter og andre fænomener, han/hun aldrig har lagt mærke til før. Gennem fotografiet kan jeg åbne døren til en ny verden og en større forståelse og glæde ved naturen. “


Mikkel Jezequel